متوسط مصرف روزانه بنزین در تعطیلات نوروز (۲۷ اسفند ۹۷ تا ۱۶ فروردین ۹۸) ۹۷٫۴۴۷ میلیون لیتر بود و در همین ایام رکورد مصرف بنزین در کشور شکست و در یک روز ۱۳۵٫۸ میلیون لیتر بنزین راهی باک خودروها شد.
تهران – اقتصادبرتر – ۳۱ فروردین ۹۸
به گزارش #اقتصادبرتر به نقل از ایرنا، «محسن دلاویز»، مشاور وزیر نفت و مدیرعامل شرکت بهینهسازی مصرف سوخت ،اطلس مصرف انرژی در کشورمان را به شرح زیر اعلام کرده است:
مصرف نهایی انرژی در سال ۱۳۹۵، ۱۳۵ میلیارد بشکه معادل نفت خام بوده که حدود ۲۴درصد آن در بخش حمل و نقل مصرف شده است. از این میزان سهم بنزین ۴۸ درصد، نفتگاز ۳۴ درصد، گاز طبیعی ۱۵ درصد، برق ۱ درصد و سوخت هوایی ۳ درصد بوده است.
متوسط مصرف روزانه بنزین در سال ۹۶ حدود ۸۰٫۷ میلیون لیتر و در سال ۹۷ حدود ۸۷٫۷ میلیون لیتر بوده است. این اعداد نشان میدهد رشد مصرف بنزین در سال ۹۷ نسبت به ۹۰، ۴۶٫۵ درصد و در سال ۹۷ نسبت به ۹۶ حدود ۸٫۷ درصد بوده است. این در شرایطی است که رشد آمار خودرو سبک در سال گذشته در مقایسه با سال قبل آن تنها به ۳٫۴ درصد می رسد.
آمارها نشان میدهد این رشد مصرف در سالهای قبل از آن متناسب با رشد تعداد خودرو در کشور افزایش پیدا کرده اما در سال گذشته این نسبت بر هم خورده و رشد مصرف بنزین در مقایسه با رشد تولید خودرو ۲ برابر شده است.
متوسط مصرف روزانه بنزین در تعطیلات نوروز (۲۷ اسفند ۹۷ تا ۱۶ فروردین ۹۸) ۹۷٫۴۴۷ میلیون لیتر بود و در همین ایام رکورد مصرف بنزین در کشور شکست و در یک روز ۱۳۵٫۸ میلیون لیتر بنزین راهی باک خودروها شد.
متوسط مصرف روزانه گاز طبیعی در سال ۹۶ حدود ۲۰٫۹ میلیون مترمکعب بود. با نگاهی به آمار مشخص میشود که سهم بنزین و گاز طبیعی را در بخش خودروهای سبک در سال ۸۵ یا همان سال اجرای طرح سهمیهبندی اختلاف زیادی داشته و در این سال بنزین ۹۷٫۹ درصد و گاز طبیعی ۲٫۲ درصد از سوخت مورد نیاز خودروهای سبک را تامین کرده است.
در سال ۹۶ خودروهای سبک، ۷۷٫۵ درصد از سوخت مورد نیاز خود را از بنزین و ۲۲٫۵ درصد دیگر را از گاز طبیعی تامین کردند.
متوسط مصرف سوخت خودروهای تولیدی کشور در سال ۹۷ حدود ۷٫۷ لیتر در صد کیلومتر بوده است.
۱۹٫۷ میلیون سواری و وانت، یک میلیون کامیون و ۱۱٫۲ موتورسیکلت در ایران تردد می کنند
از مجموع ۳۲ میلیون وسیله نقلیه در ایران، ۸ میلیون دستگاه فرسوده اند
در سال ۹۶ به طور متوسط روزانه ۵۱٫۷ میلیون دلار یارانه در بخش حمل و نقل پرداخت شده که سهم بنزین ۱۳٫۱ میلیون دلار و سهم نفتگاز ۳۸٫۶ میلیون دلار بوده است.
تعداد خودرو در ایران به ازای هر یک هزار نفر ۲۴۰ دستگاه خودرو است که این عدد برای کشور آمریکا ۸۳۳ و برای ایتالیا ۶۹۵، ژاپن ۵۹۱ و آلمان ۵۸۹ است.
۱۹ میلیون و ۷۰۰ هزار سواری و وانت در کشور وجود دارد که یک میلیون ۳۰۰ هزار دستگاه از آنها فرسوده اند و تا پنج سال آینده یک میلیون و ۹۰۰ هزار دستگاه به این آمار اضافه می شود.
یک میلیون خودرو سنگین در کشور در حال تردد هستند که بیش از ۳۰۰ هزار دستگاه آن فرسوده اند.
۱۱ میلیون و ۲۳۰ هزار دستگاه موتورسیکلت در کشور وجود دارد که حدود نیمی از آنها یعنی ۵ میلیون و ۶۰۰ هزار دستگاه فرسوده هستند.