آژانس امنیت ملی آمریکا یا اشلون(NSA) ، شبکه جاسوسی جهانی آژانس امنیت ملی آمریکا (nsa) ، یک سیستم فوق العاده جامع و بسیار محرمانه برای جاسوسی در سطح جهان است.
تهران – اقتصاد برتر – ۲۴ اردیبهشت ۹۶
اشلون “Echelon” چیست؟
اشلون شبکه جاسوسی جهانی آژانس امنیت ملی آمریکا (nsa) ، یک سیستم فوق العاده جامع و بسیار محرمانه برای جاسوسی در سطح جهان است. توانایی این سیستم آنقدر زیاد است و مخفی کاری پیرامون آن آنقدر شدید است که نظارت بر کار آن عملا ممکن نیست. اشلون سیستم مورد استفاده تمام کشور های عضو ukase است.
گسترش فعالیت شبکه اشلون:
پیمان ( ukase)به زبان ساده و صریح ، توافقی است میان کشور های آمریکا ، انگلیس ، نیوزیلند ، استرالیا و کشور های عضو ناتو برای گرد آوری و تدوین اطلاعات در مورد شهروندان خود و مشارکت این اطلاعات با یکدیگر و ارسال آن به « فورت مید » در مریلند آمریکا تا در کشور های عظیم نگهداری شود.
لکن رد پای این استراق سمع ، تمام کشور های اروپایی را فراهم گرفته است. این مطلب در گزارش محرمانه کارشناسان انگلیسی به مجلس اروپا فاش گردیده است . در آنجا آمده است که آمریکا تمام خطوط مکالمات تلفنی ،فاکس ، اینترنت و … بین کشور های اروپایی را کنترل و ردیابی می کند. کنترل کشور های آسیایی ،روسیه ، و همچنین جاسوسی در محدوده فعالیت های سیاسی و تجاری و … از جمله دیگر فعالیت های این شبکه جاسوسی به شمار می رود.
توانایی شبکه اشلون:
اشلون از توانایی و کار آمدی در سطح بالایی برخوردار است. اعضای ukase می توانند به وسیله دستگاه های خود برای جستجوی تمام مکالمات تلفنی دنیا استفاده کنند ، درست همان کاری که با پیام های مکتوب انجام می دهند ، این اقدام هیچ ربطی به شنود عمومی تلفن ندارد.
فقط به زبان آوردن یک واژه یا ترکیبی از کلید واژه های مورد توجه برای یکی از اعضای ukase کافی است. کلید واژه ها شامل چیز هایی مانند : اسامی افراد ،کشتی ها ، سازمان ها ، کشور ها ، موضوعات و … هستند.
آنها همچنین شامل شماره شناخته شده تلکس ، تلفن ، نشانه های اینترنت ، افراد ، مشاغل ، سازمان ها و اداره های دولتی هدف می شوند. این سیستم بدین گونه عمل می کند که پس از ورود کلمه رمز اینترنتی ، خود به یک واژه نامه می رسند که فهرستی از انواع گوناگون پیام های ردگیری شده را در خود دارد و با یک کد ۴ رقمی در دسترس قرار می گیرند.
گرچه تا به حال فقط بعضی از دستبرد های اطلاعاتی این شبکه در زمینه های سیاسی و تجاری بر ملا شده است، ولی آیا این ابزار پیچیده جاسوسی ،در مورد اطلاعات نظامی و امنیتی کاریرد ندارد و دشمنان قسم خورده ما که از کوچک ترین مقدورات برای ضربه زدن به انقلاب اسلامی دریغ نمی کنند ، استفاده از اشلون را نادیده می گیرند؟
آژانس امنیت ملی آمریکا (NSA) چگونه دنیا را شنود می کند؟
آژانس امنیت ملی آمریکا یکی از محرمانهترین و بزرگترین سازمانهای جاسوسی به شمار میرود که البته فعالیتهای آن شامل جاسوسی انسانی نیست و محدود به حوزه ارتباطات میشود.
آژانس امنیت ملی آمریکا یکی از سازمانهای دولتی آمریکا است که زیر نظر وزارت دفاع آمریکا اداره میشود. این سازمان در نوامبر سال ۱۹۵۲ و با دستور هری ترومن، رئیسجمهور وقت، تشکیل شد و وظیفه رسمی آن نظارت بر فعالیتهای مخابراتی، ارتباطاتی و ماهوارهای و کشف رمز در آمریکا است.
همچنین این سازمان وظیفه حفاظت از مکالمات دولتی و سیستمهای اطلاعاتی آمریکا را در مقابل سازمانهای مشابه بر عهده دارد. این سازمان یکی از محرمانهترین و بزرگترین سازمانهای جاسوسی به شمار میرود که البته فعالیتهای آن شامل جاسوسی انسانی نیست و محدود به حوزه ارتباطات میشود.
مقر اصلی آژانس امنیت ملی در پادگان جرج. جی مید (Fort George G. Meade)، مریلند، معروف به فورت مید در ۲۴ کیلومتری جنوب غربی بالتیمور قرار دارد. در این مکان حدود بیست هزار ریاضیدان، متخصص کامپیوتر، تحلیلگر و زبانشناس به صورت کاملا محرمانه فعالیت میکنند. علاوه بر مریلند این سازمان، تأسیسات دیگری نیز در تگزاس و جورجیا دارد. به علت رعایت شدید اصول پنهانکاری در رابطه با این سازمان اطلاعات چندانی از تأسیسات دیگر آن در دسترس نیست.
جیمز بامفورد (James Bamford) نویسندهای که به مدت ۲۵ سال در مورد آژانس امنیت ملی تحقیق کرده میگوید: ” در نظر آنهایی که از همه چیز مطلع هستند حروف اختصاری NSA به معنای No Such Agency (چنین سازمانی وجود ندارد!) است و آنهایی که در داخل سازمان هستند حروف اختصاری NSA را به صورت Never Say Anything (هیچگاه چیزی نگو!) تفسیر میکنند.” گفتنی است NSA مخفف عبارت National Security Agency (آژانس امنیت ملی آمریکا) است.
در این گزارش به برخی برنامههای مخفی و رسواییهای مرتبط با این سازمان جاسوسی آمریکایی پرداخته میشود، سازمانی که بنا بر گزارشات هماکنون بیش از ۹۵ درصد از حجم ترافیک اینترنتی را کنترل میکند.
برنامه جاسوسی جهانی “اشلون”
اشلون واژهای است که معمولا برای اشاره به یک سیستم جاسوسی جهانی (تأسیس در سال ۱۹۴۷) که سازمانهای اطلاعاتی پنج کشور آمریکا، انگلستان، کانادا، استرالیا و نیوزیلند در آن نقش دارند و هماکنون توسط آژانس امنیت ملی آمریکا هدایت میشود، به کار میرود.
اشلون مقادیر عظیم تماسهای تلفنی، پیامهای ایمیل، دانلودهای اینترنتی، ارتباطات ماهوارهای و غیره را جمعآوری کرده، سپس اطلاعات مورد نظر را از طریق برنامههای اطلاعاتی تصفیه میکند.
بنا بر گزارشها اشلون، در حدود ۹۰ درصد از ترافیک اینترنتی را وارسی میکند. آمریکا تلاش بسیاری کرده است تا این برنامه را از نظرها مخفی نگه دارد، حتی با توجه به اینکه دولتهای استرالیا و نیوزیلند وجود این برنامه را تأیید نمودند. اشلون یک عملیات بسیار محرمانه است که دادگاهها و مجالس ملی هیچ گونه نظارتی بر آن ندارند و در نتیجه کسی نمیداند که این برنامهها چگونه مورد استفاده قرار میگیرند و یا اینکه استفاده از آنها مطابق با موازین قانونی است یا نه.
اشلون در فعالیتهای تجاری نیز به جاسوسی میپردازد.
برای مثال در سال ۱۹۹۰، آژانس امنیت ملی آمریکا از انعقاد یک قرارداد ۲۰۰ میلیون دلاری بین اندونزی و یک تولید کننده ماهواره ژاپنی مطلع شد. جرج بوش پدر در این معامله مداخله کرده و طرف اندونزی را قانع ساخت که این معامله را بین ژاپنیها و شرکت AT&T (شرکتی که بعدها وارد برنامه استراق سمع از شهروندان آمریکایی شد) تقسیم کند.
بنا بر گزارشات، دولت آمریکا از برنامه اشلون برای جاسوسی صنعتی نیز بهره میگیرد که شامل تکنولوژی توربین بادی بدون دنده که توسط شرکت آلمانی “انرکون” (Enercon) طراحی شده بود و نیز تکنولوژی گفتار که توسط شرکت بلژیکی “هاسپیاندلرناوت” (Lernout&Hauspie) طراحی شده بود، میشود. این جاسوسیهای اقتصادی حتی به داخل آمریکا نیز سرایت کرده است. بر این اساس، برخی شرکتهای آمریکایی مجبور میشوند تا از معاملات به نفع شرکتهایی که به طور مداوم پول به سوی دو حزب حاکم در آمریکا سرازیر میکنند، کنار بکشند.
آژانس امنیت ملی و حملات یازده سپتامبر
نقش آژانس امنیت ملی آمریکا در حملات یازده سپتامبر چیست؟ این سؤالی است که هیچگاه به صورت مشروح مورد بررسی قرار نگرفت. اگرچه در گزارش کمیسیون ۱۱ سپتامبر عملکرد سازمانهایی چون سیا و یا پلیس فدرال آمریکا مورد بررسی قرار گرفت اما سازمان امنیت آمریکا از این امر مستثنی شد.
با این وجود، شاید این سازمان بیش از دو دستگاه امنیتی و اطلاعاتی فوق در این قضایا دست داشت زیرا حداقل از سال ۱۹۹۹ در حال استراق سمع مکالمات بن لادن با مأمورینش بود.
این در حالی است که آژانس هیچ گزارشی در مورد این مکالمات به دیگر سازمانهای اطلاعاتی ارائه نکرده و حتی نام افراد بن لادن را نیز فاش نساخت. این در حالی است که ریاست این سازمان بعدها غیرقانونی بودن شنود مکالمات در داخل آمریکا را مانعی برای مبارزه با تروریستها و جمعآوری اطلاعات معرفی نموده و درخواست داد تا سازمان اختیارات لازم برای استراق سمع خود شهروندان آمریکا را نیز داشته باشد.
استراق سمع مکالمات تلفنی و اینترنتی دهها میلیون آمریکایی
نرمافزارهای کدگذاری آژانس امنیت ملی در اسرائیل تولید میشوند
بیمارستان روانی برای فاش کننده اسرار
راسل تایس (Russel Tice) از مأمورین سابق آژانس امنیت ملی که سابقه بیست سال فعالیت اطلاعاتی در دستگاههای مختلف جاسوسی آمریکا را داشت، یکی از منابعی بود که نیویورکتایمز با استناد به افشاگریهای آنها در دسامبر ۲۰۰۵ رسوایی جاسوسی غیرقانونی آژانس امنیت ملی آمریکا از شهروندان این کشور را فاش ساخت. چندین ماه پس از این واقعه آژانس امنیت ملی وی را دچار اختلالات روانی معرفی نموده و از کار برکنار ساخت. این در حالی است که وی نه ماه قبل و در یک دوره اجباری معاینات روانی که کارکنان آژانس امنیت ملی ملزم به شرکت در آن هستند، کاملا سالم تشخیص داده شد.
آژانس امنیت ملی در فرهنگ عمومی
آژانس امنیت ملی آمریکا در دو دهه اخیر و با افزایش آگاهی عمومی در مورد آن، موضوع داستانهای جاسوسی بسیاری بوده است. میزان عینیت این داستانها متفاوت بوده است و در اغلب آنها این سازمان به صورت نهادی مجسم گردیده که از همه چیز و همه کس آگاهی دارد.
از جمله فیلمهایی که در آنها به نوعی به موضوع آژانس امنیت ملی پرداخته میشود میتوان به “ویل هانتیگ خوب” (Good Will Hunting)، “دشمن دولت” (Enemy of the State) یا فیلم اخیر توطئه اشلون (Echelon Conspiracy) اشاره نمود که چهرهای شیطانی از این سازمان ترسیم کردهاند و البته به نوعی در تواناییهای آن نیز (بالاخص در دو فیلم آخر) اغراق نمودهاند.شبکه خبری “پیبیاس” آمریکا نیز مستندی با عنوان “کارخانه جاسوسی” پخش نموده است که در آن آژانس امنیت ملی آمریکا از زوایای گوناگون مورد بررسی قرار گرفته است.