در بازار بورس گاهی اوقات به دلیل تقاضای زیاد برای سهام یک شرکت، برای خرید سهام آن شرکت صف خرید تشکیل میشود و برعکس وقتی تقاضای فروش برای سهام یک شرکت بسیار بیشتر از تقاضاهای خرید باشد، برای آن سهم صف فروش تشکیل میشود.
تهران – اقتصاد برتر – ۲۸ مهر ۹۷
در بازار بورس گاهی اوقات به دلیل تقاضای زیاد برای سهام یک شرکت، برای خرید سهام آن شرکت صف خرید تشکیل میشود و برعکس وقتی تقاضای فروش برای سهام یک شرکت بسیار بیشتر از تقاضاهای خرید باشد، برای آن سهم صف فروش تشکیل میشود.
حال سوال پیش میآید که چطور میتوان متوجه شد یک سهم صف خرید دارد یا صف فروش؟
در سایت مدیریت فناوری بورس تهران به آدرس www.tsetmc.com میتوان با کلیک روی منوی دیدهبان بازار ، لیست سهام شرکتهای پذیرفته شده در بورس را مشاهده کرد. هر نماد شرکت صفحه مخصوص به خود را دارد که با کلیک روی نام شرکت در دیدهبان بازار یا با استفاده از ابزار جستجو (ذرهبین سبز رنگ بالای سایت tesetmc.com) صفحه آن نماد را پیدا کرد.
مثلا برای یافتن نماد شرکت سرمایهگذاری مسکن شمال شرق، کافیست بخشی از نام همین شرکت را در فیلد جستجو وارد کنید. با انجام اینکار نماد ثشرق برای شما نمایش داده میشود که با کلیک روی لینک آن، به صفحه این نماد وارد میشوید.
تقریبا در وسط صفحهی نماد مربوطه که وارد آن شده اید دو کادر با عنوان خرید و دیگری با عنوان فروش وجود دارد. این همان دو بخشی است که سفارشهای خرید و فروش سهام نمایش داده میشوند و همان سفارشاتی هستند که توسط کارگزاران یا توسط معاملهگران در سیستمهای معاملاتی آنلاین ثبت میشوند.
بیشتر بخوانید: صف خرید و صف فروش در بورس چیست؟
وقتی سهام یک شرکت دارای صف خرید باشد یا به عبارتی یک نماد دارای صف خرید باشد، کاملا واضح است که در کادر خرید، سفارشات خرید در حداکثر قیمت به تعداد و حجم زیاد ثبت شده است و طرف دیگر ، هیچ سفارش فروشی وجود ندارد (مانند تصویر زیر)
برعکس وقتی سهامی دارای صف فروش باشد، در کادر فروش، سفارشات فروش در حداقل قیمت به تعداد و حجم زیاد قرار دارد و در طرف خرید هیچ سفارشی برای خرید ثبت نشده است.
(تصاویر زیر)
نکته : صف خرید و صف فروش همیشه در بورس وجود ندارد و اینطور نیست که همه نمادها یا صف خرید داشته باشند یا صف فروش، بلکه گاهی اوقات این اتفاق می افتد و اتفاقی همیشگی نیست.
چه نوع سهامی را بخریم؟
سهامی را بخرید که بازار گردان داشته باشد
سهامی را بخرید که علاوه بر فروش در داخل بخشی از محصول آن صادر شود
اگر شرکت صادرات محور نیست سهام شرکت هایی را بخرید که کالا و خدمات ضروری تولید کنند ، کالا و خدمات ضروری ، کالا و خدماتی است که درآمد فرد هر چقدر کاهش یابد بازهم از خرید آن کالا دست بر نمی دارد
سهامی را بخرید که قیمت آن خوب باشد ، همیشه در خرید سهامی که نسبت پی به ای آن بالای ١٠ باشد احتیاط کنید ، اگر پی به ای آن بالای ده باشد نوسان گیری کنید و خارج شوید.
*مریم رهنما
احسنت….
اولاً سپاسگزارم بابت آموزش….
دوماً در رابطه با کامنت دوتا بالایی،متاسفانه واقعاً نمیفهمم که چرا انقدر بعضیا و یا شاید اکثرا دائم طلبکارند…..دائم هی نق می زنند….
خب اگر مطالب خیلی ابتدایی و ساده بود …….برای شما بود،آفرین که بلدی،بیشتر بخای بدونی……ی سرچ نیم ثانیه بزنی،حداقل ده تا سایت بورسی و اقتصادی هست که توضیح داره و میده ،حتی جدیداً سایتهای خبرگزاری هم شروع کردن به آموزش بورس….
تمام….
برای n+1 نفر که تازه وارد هستند،عین طلاست…….
سپاس از لطف شما دوست گرامی امید که در این راه بتونیم به مخاطبان آموزش ساده و مفید بدیم
دیگه ساده تر از این نمیشد بیان کرد
مفید بود واز ساده بیان کردن آن سخاوت شما را در آموزش وعدم وجود بخل در شخصیتتان مشخص شد. ممنونم
این درس بود یا فلسفه بافی خودنمایی …..به گونه ای مطب نگاری فرمودی انگار یا نمی دانی یا نمی خوای کسی بدون مزد کاریادبدین ….
دوست عزیز یک شبه نمیتوان با مفاهیم بورسی آشنا شد و همچنین منبع این خبر http://www.tsetmc.com است و تقریبا آموزش گام به گام برای این موضوع بوده و هنوز هم اساتید بازار سرمایه جهانی مثل وال استریت بازنده و برنده دارند و خواهشمندم اگر دوست دارین با مفاهیم بورسی بیشتر آشنا بشین سلسله مفاهیم بورسی به زبان ساده اقتصادبرتر رو دنبال کنید و حتما بنده برای اینکه شما راحت تر به این موضوع پی ببرید امروز یک مطلب دراین باره قرار خواهم داد.
اتفاقا مفید بود استفاده کردم