با تغییر و تحول در شرکتهای خودروساز همچنان بازار خودرو با رکود و افت قیمت همراه است و پیش بینی میشود با ادامه ریزش قیمتها طی هفتههای آتی قیمت خودرو به پایه قیمتی اسفند سال ۹۷ باز گردد.
تهران – اقتصاد برتر – ۱۷ شهریور ۹۸
به گزارش #اقتصادبرتر، رئیس اتحادیه نمایشگاه داران خودرو تهران با اعلام این خبر، اظهار داشت : با تداوم وضع کنونی، به زودی اختلاف قیمت کارخانه و بازار خودرو به کمترین حد خود خواهد رسید.
سعید موتمنی با اشاره به سیاست مدیران جدید خودروساز و وزارت صنعت در کاهش فاصله قیمت خودرو در بازار، تصریح کرد : با اجرای سیاست دولت و خودروسازان در تکمیل خودروهای ناقص و افزایش عرضه به بازار، تقاضا در بازار خودرو به شدت افت کرده و این جریان برافت بیشتر قیمتها در بازار دامن زده است به طوری که ظرف یکی دو ماه اخیر قیمت خودروهای داخلی و مونتاژی و حتی وارداتیها تا ۴۰ درصد کاهش داشته است.
وی با توجه به آخرین تحولات قیمتی در بازار خودرو اظهار داشت: با ادامه سیر نزولی قیمتها، قیمت پژو ۲۰۶ تیپ ۲ به ۷۷میلیون، تیپ ۵ به ۹۱ میلیون و پژو ۴۰۵ به ۷۱ میلیون و پژو پارس نیز به ۹۱ میلیون رسید این در حالی است که تا رسیدن به قیمتهای اسفند ماه کماکان بسیاری از خودروها حدود ۶ تا ۷ میلیون حباب قیمت دارند.
این فعال بازار خودرو در ادامه خاطر نشان کرد: متاسفانه از ابتدای سال تا نیمه خرداد ماه جاری قیمت خودرو نزدیک به ۷۰ تا ۸۰ درصد افزایش یافت که با ورود نهادهای نظارتی و حذف قیمت از سایتهای اینترنتی و همچنین تلاش برای ثبات در بازار ارز و افزایش عرضه خودرو، قیمت انواع خودروهای داخلی و مونتاژی و به تبع آن خودروهای وارداتی در بازار ۴۰ درصد عقب نشینی کرده است.
موتمنی یاد آور شد : با افت قیمتی که در بازار خودرو آغاز و کماکان ادامه دارد قیمت برخی از وارداتی متناسب با قیمت با کاهش ۴۰۰ تا ۵۰۰ میلیونی همراه شده است به عنوان مثال قیمت سانتافه که در ماههای اخیر به یک میلیارد و ۱۸۰ میلیون رسیده یود با افت حدود ۴۰۰ میلیونی هم اکنون به ۷۸۰ میلیون رسیده است همچنین قیمت تالیسمان به ۶۷۰ میلیون، هیوندای توسان ۶۶۰ میلیون و النترا مدل ۲۰۱۸ به ۴۶۰ میلیون در بازار رسیده است.
به گفته وی در حال حاضر به دلیل ثبات ارز و احتمال ریزش بیشتر قیمت ها، تقاضا در بازار خودرو متوقف شده است این در حالی است که در یک سال گذشته با کاهش عرضه خودرو به بازار هجوم تقاضا برای سود دهی افزایش یافت اما در هفتههای اخیر با تغییر جریان بازار افرادی که برای سود دهی به بازار خودرو ورود کرده بودند تا از این بازار آشفته سودی کسب کنند به تدریج در حال ترک بازار خودرو هستند.
این مقام صنفی در اتحادیه نمایشگاه داران خودرو تاکید کرد: افرادی که در ماههای اخیر انحصار در فروش خودرو ایجاد کرده و اقدام به فروش عمده خودرو کرده بودند با اقدام دستگاههای نظارتی و قضایی دستگیر و چرخه ای که منجر به افزایش قیمت خودرو شده بود متوقف شده است.
موتمنی یاد آور شد: با تکمیل خودروها توسط شرکتها و تحویل تعهدات به مشتریان و از سویی فروش خودرو توسط برخی از خریداران عمده در بازار طی روزهای آتی حباب ۷ تا ۸ میلیونی قیمت خودروهای داخلی نیز شکسته و قیمتها در همین محدوده متوقف خواهد شد.
به گفته وی در حال حاضر برخی خودروها مانند پژو ۲۰۶ تیپ ۵، پژو وی ۸، پژو پارس و پژو ۲۰۷ حباب قیمت دارند که با تداوم عرضه خودروسازان به بازار، فاصله قیمت کارخانه و بازار به حداقل خواهد رسید و به قیمتهای چند ماه قبل باز خواهد گشت.
فعالان بازار نیز در این پیوند میگویند این ریزش تا زمانی که خرید و فروش عادی خودرو دربازار صورت گیرد، تداوم خواهد یافت.
به عبارت دیگر افزایش قابل توجه قیمت خودرو، این کالای سرمایهای را از سبد خریداران خارج کرده است از این رو فعالان بازار احتمال میدهند در نقطهای قیمت خودرو به ثبات برسد که خرید و فروش عادی در بازار آغاز شود.
یکی از فعالان بازار با اشاره به کاهش نزدیک به یک میلیون و هشتصد هزار تومانی قیمت پراید گفت: هر چند قیمت پراید به حدود ۴۶ میلیون تومان رسیده اما برای قیمت ۴۴ تا ۴۵ میلیون تومان مشتری دارد و همین امر نشان میدهد هنوز مشتریان میزان ریزش قیمتها را کافی نمی دانند.فعالان بازار رسیدن قیمت پراید به محدوده ۴۴ میلیون تومان را دور از ذهن نمیدانند.
به گفته یک فعال صنفی در بازار قیمت تیبا که از ارزان ترین خودروهای بازار است نیز از ۵۰ میلیون تومان کمتر شده و به قیمت ۴۹ میلیون فایل میشود اما مشتریان همچنان قیمتهایی پایین تر را طلب میکنند.
بررسیها نشان میدهد روند حاکم بر بازار ارز در حال تسری به سایر بازارها از جمله خودرو و مسکن است اما قیاس این دو بازار حکایت از آن دارد که روند ریزش قیمت در بازار مسکن سریع تر از خودرو در حال طی شدن است. بسیاری این وضعیت را ناشی از فعالیت شدید دلالان و کسانی که به قصد سرمایه گذاری خودرو خریده اند، میدانند چرا که این دسته حاضر نیستند خودروهای خریداری شده را به قیمت بازار به فروش برسانند.
این روزها ۲۰۷ اتوماتیک ۱۶۰ میلیون تومان در بازار معامله میشود.ساینا و کوییک به ترتیب ۵۵ میلیون و ۶۲ میلیون تومان فایل شدند.پژو ۴۰۵ معمولی تا مرز ۷۱ میلیون تومان عقب نشینی کرد و سمند ال ایکس نیز ۷۴ میلیون تومان در معرض فروش گذاشته شد.
پیش بینیها حکایت از آن دارد که در نیمه دوم سال تولید خودرو در کشور افزایش خواهد یافت. پیشتر سعید لیلاز، کارشناس اقتصادی گفته بود واردات قطعات مورد نیاز خودروسازان از مهر ماه سرعت میگیرد و روند ریزش قیمتها در این ماه تسریع خواهد شد.