حسابداران در وظایف هرروزه خود از مهارتهای زیادی بهره میبرند و به همین دلیل ذکر تمامی این مهارتها بهطور دقیق در رزومه بسیار مهم است. در حقیقت ازآنجاییکه رزومه اولین چیزی است که کارفرما از شما میبیند، باید هم قالبی حرفهای داشته باشد و هم کمی متفاوت باشد تا نظر و توجه کارفرما را به خود جلب کند. همچنین رزومه باید یک تصویر کلی از شما به کارفرما بدهد.
تهران – اقتصادبرتر – ۳۰ فروردین ۱۴۰۱
شغل حسابداری یکی از مشاغل پرطرفدار است که در بین کارجویان محبوبیت زیادی دارد. به همین دلیل هرروزه در سایتهای کاریابی مختلف رزومههای زیادی از سمت کارجویان برای آگهیهای استخدامی حسابداری ارسال میشوند. بااینوجود، بسیاری از رزومههای کارجویان معمولا به دلیل غیراستاندارد بودن از سمت کارفرمایان رد میشوند. به همین دلیل به عنوان یک حسابدار موفق باید نکات مهمی را هنگام نوشتن رزومه کاری رعایت کرد تا تواناییهای ما در رزومه به چشم بیایند. در این مطلب قصد داریم نکات ساخت رزومهای حرفه ای و مواردی که باید به عنوان یک حسابدار در رزومه خود بیاورید، ذکر کنیم.
ابتدا بهتر است با وظایف و مسئولیتهای حسابدار بیشتر آشنا شویم.
وظایف و مسئولیتهای حسابدار
حسابداران مسئولیت آمادهسازی و بررسی گزارشهای مالی و بهروزرسانی اطلاعات مالی را در سازمانها بر عهده دارند. حسابداران با استفاده از مهارتهای ریاضی، حسابداری، حقوق و امور مالی، سود و زیان را تجزیهوتحلیل میکنند. همچنین آنها اطلاعاتی را که سرمایهگذاران و صاحبان مشاغل برای ارزیابی نحوه عملکرد شرکت در یک دوره زمانی خاص نیاز دارند، به آنها ارائه میدهند.
از وظایف رایج حسابدار میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- انجام کلیه امور مالی و حسابداری
- اطمینان از پرداختهای بهموقع مالی
- آمادهسازی و نگهداری از حسابهای مالی
- محاسبه مالیات و آمادهسازی گزارشهای مالیاتی
- ارائه گزارشهای ماهانه و سالیانه از وضعیت مالی و نقدینگی شرکت
- نظارت بر بودجه مالی و پیشبینی هزینهها
- حسابرسی و بررسی عملکرد مالی شرکت
- مشاوره برای کم کردن هزینهها و افزایش سود شرکت
- تطابق قراردادهای مالی با قوانین و مقررات تعیینشده
شما میتوانید از این وظایف و مسئولیتها در رزومه خود استفاده کنید و درباره وظایف پیشین و کارهایی که بهعنوان یک حسابدار انجام میدادید، صحبت کنید. جهت دیدن بازار کار رشته حسابداری در تهران کلیک کنید.
در رزومه خود چه مواردی را ذکر کنیم؟
رزومههای کاری انواع مختلفی دارد و بر اساس نحوه نوشتن و ترتیب قرار دادن سوابق یا مهارتها میتواند متفاوت باشد. بااینحال، رایجترین نوع رزومه کاری، Chronological resume است که در آن، سوابق کاری به ترتیب زمانی معکوس از آخرین تا اولین نوشته میشود. ابتدا انتخاب یک فونت مناسب مانند بی نازنین برای نوشتن رزومه ضروری است. سپس بهتر است یک عکس رسمی و مناسب انتخاب کنید و در رزومهتان قرار دهید. البته استفاده از عکس در رزومه کاملا سلیقهای و بسته به نظر خودتان است.
در ادامه بخشهای مختلف نمونه رزومه کاری برای حسابداران را بهطور کامل و قدم به قدم بررسی خواهیم کرد.
اطلاعات تماس و بخش درباره من
اولین بخشی که بهتر است در رزومه شما قرار بگیرد، نام و نام خانوادگی، اطلاعات تماس شما شامل شماره موبایل، ایمیل و آدرس لینکدین است. همچنین بهتر است وضعیت مجرد یا متاهل بودن را نیز مشخص کنید. توجه داشته باشید که اطلاعات شما ناقص یا اشتباه نباشند؛ زیرا تنها راه ارتباطی شما با کارفرما همین اطلاعات تماس است و اگر اشتباه باشد، فرصتهای کاری را از دست خواهید داد.
بعد از بخش اطلاعات تماس، بهتر است یک معرفی کلی و به صورت خلاصه از خودتان مانند اهداف یا میزان سابقه کاری و علایق شغلی خود در رزومه قرار دهید. این بخش باید مختصر و مفید و نهایتا یک پاراگراف سه خطی باشد.
سوابق شغلی
بخش بعدی در رزومهتان باید سوابق شغلی و تجربه کاری شما به ترتیب معکوس یعنی از آخرین به اولین باشد. برای این کار ابتدا نام سازمان و پایین یا کنار آن، موقعیت شغلی همراه با رده شغلیتان (کارشناس، کارشناس ارشد یا مدیر) را ذکر کنید. همچنین ذکر مدت زمانی را که در هر سازمان مشغول به کار بودید، فراموش نکنید.
تحصیلات
بعد از ذکر سوابق شغلی نوبت به سطح تحصیلات شما میرسد. همچنین اگر سابقه شغلی ندارید و برای موقعیتهای کارآموزی اقدام میکنید، سطح تحصیلات ابتدای رزومهتان قرار میگیرد. تحصیلات را نیز مانند سوابق شغلی از آخرین مدرک دانشگاهی تا اولین آن ذکر کنید.
مهارتها
در بخش بعدی رزومه باید مهارتهای سخت و نرم شما ذکر شوند. ابتدا بهتر است توانایی های کار با نرم افزارهای مختلف را ذکر کنید. چند مورد از نرمافزارهای حسابداری که باید به آنها مسلط باشید، عبارتاند از:
- نرمافزارهای مایکروسافت آفیس
- نرم افزار حسابداری راهکاران
- همکاران سیستم
- سپیدار
- هلو
همچنین سایر مهارتهای موردنیاز برای یک حسابدار عبارتاند از:
- تفکر تحلیلی
- مهارت کار گروهی
- زبان انگلیسی بالاتر از متوسط
- آشنایی به امور مالیاتی و بیمه
- تسلط به استانداردهای حسابداری
- تفکر انتقادی
- مهارتهای ارتباطی
- انعطافپذیری
- مدیریت زمان
- و…
دورههای آموزشی
اگر دوره آموزشی مرتبط با حسابداری گذراندهاید، میتوانید در این بخش از رزومهتان به آنها اشاره کنید. توجه داشته باشید که در این بخش فقط دوره های آموزشی مرتبط با حسابداری را ذکر کنید و از اشاره کردن به دورههای غیرمرتبط خودداری کنید. همچنین اگر گواهی نامه گذراندن این دورهها را داشتید، در رزومه به آنها اشاره کنید.
فعالیتهای داوطلبانه و تجربیات مرتبط
در بخش بعدی رزومهتان میتوانید فعالیتهای داوطلبانه یا دورههای کارآموزی گذرانده در حوزه حسابداری را ذکر کنید. همچنین اگر تجربهای اضافه بر سوابق کاری و تحصیلی خود در حوزه حسابداری داشتهاید، در این قسمت به آنها اشاره کنید. اگر سابقه کاری ندارید و در حال ساخت رزومه برای فرصت کارآموزی هستید، میتوانید در این قسمت به فعالیتهای داوطلبانهای که با حسابداری غیرمرتبط هستند، ولی نشان از مهارتهای نرم شما دارند نیز اشاره کنید.
استفاده از رزومهسازهای آنلاین سایتهای کاریابی
تا اینجا تمامی مواردی را که باید در رزومه کاری خود به آنها اشاره کنید، نام بردیم. شما میتوانید با رعایت این موارد رزومه کاری خودتان را بسازید؛ اما پیشنهاد ما به شما استفاده از رزومهسازهای آنلاین سایتهای کاریابی است؛ زیرا قالب این رزومه سازها آماده و استاندارد است و فقط کافیست قسمتهای مختلف آن را پر کنید تا در نهایت رزومه حرفهای شما ساخته شود. همچنین بسیاری از این رزومهسازها دو زبانه هستند و میتوانید به دو زبان فارسی و انگلیسی رزومهتان را آماده کنید.
سخن آخر
توجه داشته باشید که بهتر است وقت کافی را روی ساخت رزومهتان بگذارید و این مرحله را جدی بگیرید؛ زیرا حتی در صورت داشتن مهارتهای مهم حوزه حسابداری و سابقه کاری زیاد، اگر رزومه خوبی نداشته باشید، کارفرما شما را جدی نمیگیرد و رزومهتان را همان اول رد میکند. به همین دلیل تمامی مواردی را که در این مقاله برای ساخت رزومه به آنها اشاره کردیم، رعایت کنید و سپس در سایتهای کاریابی ثبتنام کرده و رزومهتان را برای فرصت شغلی حسابدار ارسال کنید و منتظر بمانید تا برای مصاحبه دعوت شوید.
موفق باشید.