قاچاقچیان سوخت روز گذشته در نقطه صفر مرزی سراوان و به پاسگاه شمسر حمله کردند.
تهران- اقتصادبرتر- ۰۵ اسفند ۹۹
به گزارش #اقتصادبرتر ، مرعشی معاون امنیتی استانداری سیستان و بلوچستان گفت: روز گذشته قاچاقچیان سوخت در نقطه صفر مرزی سراوان به پاسگاه شمسر حمله کردند که در این درگیری ۲ تن از قاچاقچیان کشته و ۶ نفر زخمی شدند.
هجوم معترضان به فرمانداری سراوان در پی تیراندازی به سوختبران در سیستان و بلوچستان
نهادهای ناظر بر وضعیت حقوق بشر در سیستان و بلوچستان میگویند تیراندازی روز گذشته از سوی نیروهای امنیتی به سوی رانندگان و سوختبران در منطقه مرزی سراوان تاکنون دستکم “۱۰نفر کشته و ۵ نفر زخمی” بر جا گذاشته است. براساس همین گزارشها در ادامه اعتراض به این حادثه و بر اساس تصاویر منتشر شده در شبکههای اجتماعی مردم معترض به داخل ساختمان فرمانداری این شهر هجوم بردهاند.
عبدالله عارف مدیر کمپین فعالان بلوچ به بی بی سی فارسی گفت در پی تجمع امروز اوضاع در سروان متشنج است و نیروهای انتظامی و امنیتی با استفاده از گاز اشک آور با معترضان درگیر شدند.
همزمان گزارشهایی از بازداشت شماری از معترضانی تجمع امروز منتشر شده است.
به دنبال قطع راههای ارتباطی از جمله اختلال در اینترنت و خطوط تلفن همراه اطلاعرسانی دقیق از این حادثه با مشکل مواجه شده است.
بنابر گزارشها از روز گذشته فراخوانهایی برای تجمع “در حمایت از سوختبران و خانواده قربانیان” منتشر شده بود.
گزارشها از ‘کشته و زخمی’ در تیراندازی به سوختبران
عبدالله عارف میگوید تیراندازی روز گذشته از سوی نیروهای نظامی پس از آن آغاز شد که رانندگان سوختبر به علت مسدود کردن گذرگاه مرزی دست به اعتراض زده بودند.
با توجه به وضعیت وخیم زخمیها و اختلال در اطلاع رسانی، احتمال افزایش شمار تلفات حادثه تیراندازی به سوی سوختبران وجود دارد.
در سالهای اخیر سپاه پاسداران مسئولیت امنیت مرزهای این منطقه را بر عهده گرفته و با دیگر نیروهای نظامی و امنیتی ایران قرارگاهی مشترک در سیستان و بلوچستان برپا کرده است.
معضل سوختبران
اخیرا دولت طرحی به نام “رزاق” تصویب کرده است که بنابر آن قرار است جایگاههای سوخت رسانی در طول مرز زده شود و فروش سوخت قانونی شود. فعالان بلوچ میگویند که این طرح زمینه نارضایتیهای اخیر بوده و در نتیجه آن ممکن است جمعیت زیادی از شهروندان سیستان و بلوچستان منبع درآمد خود را از دست بدهند.
عبدالله عارف مدیر کمپین فعالان بلوچ، میگوید تصویب طرح رزاق از سوی استانداری میتواند به مشکل اقتصادی برای صدها هزار نفر منجر شود.
به گفته مدیر کمپین فعالان بلوچ، “دولت میگوید این موضوع برای کمک به وضعیت معیشتی مرزنشینان است و ساکنانی که تا شعاع ۲۰ کیلومتری مرز زندگی می کنند در این طرح سهیم خواهند بود.
او میگوید “بسیاری از کسانی که به سوخت بری در سیستان و بلوچستان روی آوردند، محلی زندگیشان دورتر از ۲۰ کیلومتری مرز است”.
به خاطر فقر و محرومیت سوخت بری یک منبع درآمد اصلی برای مرزنشینان و شهروندان سیستان و بلوچستان است.