به دنبال بحران شیوع کرونا و پیامدهای ناشی از آن، صدها دانشجو در سراسر فرانسه در اعتراض به شرایط نامناسب زندگی خود تظاهرات کرده و خواستار بازگشایی دانشگاهها شدند.
تهران – اقتصاد برتر – ۲ بهمن ۹۹
بگزارش فرانس ۲۴، صدها دانشجوی فرانسوی در اعتراض به وخامت اوضاع اقتصادی زندگی و شرایط بغرنج روحی -روانی خود در اثر پیامدهای شیوع کرونا، در چندین شهر فرانسه از جمله پاریس، استراسبورگ، لیل، تولوز و حتی رن به خیابانها آمده و خواستار بازگشت به دانشگاهها شدند. پس از چندین ماه تعطیلی کلاسهای حضوری دانشگاهها به دنبال همه گیری کووید ۱۹ و اقدامات مقابله با آن، بسیاری از دانشجویان از قرنطینه و انزوا به ستوه آمده و اذعان داشتند که دچار مشکلات روحی روانی شده و بیان کردند: ما خواهان حمایتهای واقعی هستیم، دانشکدهها در گروههای کوچک با رعایت پروتکلهای بهداشتی سختگیرانه میتوانند بازگشایی شوند، ما احساس میکنیم که رها شده ایم.
به نوشته فرانس ۲۴، هفته گذشته، ژان کاستکس نخست وزیر فرانسه اعلام کرد، دانشجویان سال اول دانشگاهها میتوانند از ۲۵ ژانویه (۶ بهمن)، آموزشهای حضوری را به طور محدود از سر بگیرند. وی افزود: چنانچه بحران شیوع کرونا مهار شود، این شرایط به دانشجویان مقاطع دیگر نیز تعمیم خواهد یافت. فرانس ۲۴ تصریح کرد: مطالعات اخیر حاکی از آن است که در پی بحران شیوع کرونا و پیامدهای ناشی از آن، سلامت روان دانشجویان به شدت آسیب دیده و حتی شمار زیادی خودکشی و یا اقدام به آن در بین دانشجویان در هفتههای اخیر گزارش شده است. دولت فرانسه با ابراز نگرانی از وضعیت تاسف بار مشکلات روحی دانشجویان، از افزایش پشتیبانی روانشناسان و مددکاران اجتماعی از دانشجویان خبر داد. اما اتحادیه دانشجویی فرانسه این اقدامات را ناکافی دانسته و از “برنامه اضطراری” خود به مبلغ ۱.۵ میلیارد یورو برای حمایت از دانشجویان خبر داده و همچنین خواستار افزایش فوری کمکهای مالی برای تحصیل و سکونت دانشجویان شده است.
خبرگزاری فرانسه به نقل از یک منبع دولتی گفت: امانوئل مکرون، رئیس جمهوری فرانسه قرار است امروز از دانشگاه پاریس ساکلی بازدید کند. وی در حاشیه بازدید از این دانشگاه در حوزه تحقیق و پژوهش در فیزیک کوانتوم، قرار است دانشجویان را ملاقات و ممکن است اقدامات حمایتی جدیدی را نیز اعلام کند.
براساس آخرین آمار منتشره از سوی وب سایت ورد میترز؛ فرانسه با بیش از دو میلیون و ۹۶۵ هزار نفر مبتلا به کووید ۱۹ و بیش از ۷۱ هزار جان باخته ناشی از آن، در رتبه ششم کشورهای جهان و رتبه سوم اروپا قرار دارد.