مدیر برنامه ریزی شرکت سپرده گذاری با اعلام امکان فروش ۳۰ درصد دوم سهام عدالت و تغییر روش مدیریت ، درباره عدم واریز به حساب برخی فروشندگان مرحله اول توضیح داد.
تهران- اقتصادبرتر- ۱۹ مرداد ۹۹
به گزارش #اقتصادبرتر به نقل از بورس پرس ، محمدجواد فرهانیان با اشاره به آزادسازی سهام عدالت از اردیبهشت سال جاری در برنامه خبری ۲۱ شبکه اول سیما گفت: در دور گذشته به دلیل آماده نبودن زیرساخت ها ، متقاضیان فروش ۳۰ درصد اول سهام عدالت به بانک ها و کارگزاری ها مراجعه می کردند اما در مرحله دوم که از هفته جاری با ۳۰ درصد دوم شروع می شود ، بانک ها از درگاه کارگزاری ها اقدام به فروش خواهند کرد .
وی درباره عدم واریز به حساب برخی فروشندگان مرحله اول هم توضیح داد: این موضوع ممکن است ناشی از عدم تکمیل همه سفارش ها و ناهماهنگی بین بازار پول و سرمایه باشد که قابل حل است.
با فراخوان دولت از ۴۹ میلیون نفری که سهام عدالت داشتند حدود ۱۳ میلیون نفر آنها روش مدیریت مستقیم سهام عدالت خود را انتخاب کردند. باقی افراد هم روش غیرمستقیم که همان تشکیل شرکتهای سرمایهگذاری استانی را انتخاب کردند.
اما از زمان آزادسازی ۳۰ درصد سهام عدالت بانک ها و کارگزاری ها مشکلات متعددی را برای افرادی که سهام عدالت را فروخته اند، ایجاد کرده است. سهام عدالت به طور میانگین در روزهای اخیر بین ۱۸ تا ۱۹ میلیون تومان ارزش گذاری شده است.
مشکلاتی که برای سهامداران سهام عدالت ایجاد شده است، واکنش نمایندگان مجلس و سخنگوی ستاد راهبردی آزادسازی سهام عدالت را در پی داشته است.
عدهای از پرداخت با تاخیر مبلغ سهام عدالت فروخته شده، گلایه داشتند. این افراد معتقدند از زمانی که در خواست فروش سهام خود را ثبت کرده اند تا لحظه واریز وجه که باید نهایتا ۴۸ ساعت طول میکشیده است، بیش از این زمان طول کشیده و عده ای هنوز وجه خود را دریافت نکرده اند.
فهیمی سخنگوی ستاد راهبردی آزادسازی سهام عدالت با بیان اینکه از مجموع ۲ میلیون نفری که سفارش فروش سهام عدالت خود را دادند، تاکنون سفارش ۶۰۰ هزار نفر انجام نشده است که کارگزاریها باید از اول مرداد پاسخگوی مردم باشند.
عده دیگر از ارزان فروخته شدن سهام عدالت در کارگزاری ها گله داشتند. این افراد در زمانی که قیمت سهام عدالت بین ۱۵ تا ۱۸ میلیون بوده است، از پرداخت کمتر از ۲ میلیون تومان به انها خبر می دهند.
البته برخی دیگر از شهروندان اعلام کردند، با وجود این که ارزش سهام عدالت آنها بالای ۱۵ میلیون تومان شده، اما برای فروش ۳۰ درصد سهام خود که به ارزش بالای ۴٫۵ میلیون تومان است، به بانک مسکن و کارگزاری مفید مراجعه کردند که در سه مرحله در مجموع بین ۷۰۰ تا ۷۵۰ هزارتومان برایشان واریز کردهاند.
نظری، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس در این زمینه می گوید: دولت باید پول فروشندگان سهام عدالت را کامل بپردازد. مستنداتی داریم که بانکها و کارگزاریها سهام مردم را مفتخری کردهاند. اگر دولت نخواهد این ضرر مردم را پرداخت کند، دولت را به این کار الزام کنیم.
افرادی نیز از اینکه سهام عدالت خود را برای فروش گذاشته اند و طبق اعلام کارگزای ها هنوز سهام آنها فروش نرفته، به شدت شکایت داشته اند.
سخنگوی ستاد راهبردی آزادسازی سهام عدالت در این باره میگوید: سفارش فروش سهام عدالت توسط کارگزاریها اجرا نشده که بر اساس آخرین تصمیمگیری قرار شد هر کارگزاری باید به مشتریان خود پاسخ دهد که چرا تقاضا برای فروش سهام عدالت انجام نشده است.
اما همه اینها مشکلات افرادی است که روش مستقیم را برای مدیریت سهام عدالت خود انتخاب کردهاند. سایر افراد که روش غیر مستقیم را انتخاب کرده اند، همچنان باید منتظر تشکیل صندوق های استانی بمانند.
و حالا فراهانیان گفته است: مشمولان سهام عدالتی که روش غیرمستقیم را انتخاب کرده اما به فروش نیاز دارند می توانند در سامانه مربوطه، تغییر وضعیت داده و اقدام به فروش کنند .