عرضههای بازار جای نگرانی دارد یا خیر؟ نقدینگی ۴ تا ۶ ماه دیگر هم مهمان بورس خواهد بود.
تهران – اقتصاد برتر – ۲۴ آذر ۹۹
✅شاخص از کفی که در ریزش قبلی ساخته بود حدود ۲۰۰-۳۰۰ هزار واحد رشد کرد و به محدودهی ۱۵۰۰-۱۵۵۰ رسید که محدودهی مقاومتی شاخص محسوب میشود و طبیعیاست که عرضه ها در بازار افزایش داشته باشد و همانطور که عرض شد دست به دست شدن سهام باعث شناسایی سود قدیمیترها و ورود سهامداران جدید خواهد شد که لازمهی رشد بعدی بازار است.
همیشه بعد از ریزشهای سنگین وقتی بازار قصد ریکاوری دارد، بعد از یک دوره رشد V شکل، عرضه ها جهت شناسایی سود افزایش مییابد که از نظر من امری طبیعیست و در دوره های قبلی ریزش بازار نیز بعد از رشد سریع، چندین روز عرضه ها افزایش مییافت و نوسانگیران نسبت به خروج از بازار اقدام میکردند.
✅بنده به هیچ عنوان دوشنبهی سیاه و خروج پول و نوسانگیری بازارگردانها از بازار را قبول ندارم، نگاهی به حجم صفهای فروش بازار بیندازید. حجم صف فروش در مقایسه با حجم معاملات انجام شدهی هر سهم را در دو هفتهی اخیر مقایسه کنید. در همین قیمتها چند ده برابرِ حجمِ صفهای فروش امروز، معاملهی سهام صورت گرفته است.
شناسایی سود و دست به دست شدن سهام طبیعی است و در بازار ما در سالهای پیش با صبر وحوصله صورت میگرفت اما در شرایط فعلی با رِنج منفی و بزن و در رو همراه شده است که البته در مسیر بازار سرمایه تاثیری نخواهد داشت.
✅عملکرد ماهانه و میاندوره ای شرکتها هم به زودی منتشر خواهد شد و در اکثر سهام بازار شاهد گزارشهای خوبی خواهیم بود.
✅قیمتهای جهانی به سطوح بی سابقهای افزایش یافته است عاملی که تا چند سال پیش به تنهایی بازار را مثبت میکرد.
از نظر من، یک رالی صعودی از بازار در دولت آقای روحانی باقی مانده است و مولفههای بنیادین نیز پیش آگهیهای این رشد هستند.
گذشته از این، بازارهای سرمایهگذاری ما تابعِ نقدینگی هستند و نه نقدینگی تابع آنها! یعنی نقدینگی است که تعیین میکند کدام بازار به حرکت درآید. در واقع نقدینگی است که بورس را به حرکت درآورد و مسکن و خودرو و ارز را تکان داد، وگرنه عمدهی بازارها به قدری ساز و کار و زیرساخت لازم را ندارند که نقدینگی را هوشمند و هدفمند جذب کنند.
با این پیش فرض، به نظر شما نقدینگی کدام بازار را انتخاب خواهد کرد؟
پاسخ به این سوال چراغ راهنمای سرمایهگذاری ما خواهد بود.
واقعیت این است پس از ریزشها بسیاری از سهام بازار از کف قیمتی بعضا تا ۵۰ درصد رشد را تجربه کردند اگرچه تعداد زیادی هنوز در زیان هستند اما افرادی که در کف قیمتی خرید کرده اند طبعا سود خود را شناسایی میکنند و این موضوع، به بازار فشار موقت وارد میکند.
نقدینگی همچنان در حال ورود به بازار خواهد بود و از نظر من نقدینگی برای یک دورهی ۴ الی ۶ ماهه مهمان بورس خواهد بود (تا اردیبهشت/خرداد).
✅ نقدینگی مسیری برای حرکت در ارز و طلا و مسکن و خودرو نخواهد داشت و فعلا آن بازارها به دلیل روشن نبودن وضعیت قانونگذاری در حال استراحت خواهند ماند.
✍ محسن عباسی