از همهپرسی تاریخی برگزیت سه سال میگذرد، رویدادی که موج آن جهان را نیز فراگرفت و در همان ساعات اولیهٔ انتشار خبر نتیجهٔ همهپرسی، بازارهای مالی ۲ تریلیون یورو زیان دیدند، اما خروج از اتحادیه اروپا برای بریتانیاییها کاری آسان نبوده است.
تهران – اقتصادبرتر – ۱۶ مهر ۹۸
به گزارش #اقتصادبرتر به نقل از رویترز، عملی شدن برگزیت تا کنون دوبار به تعویق افتاده و دو نخستوزیرمحافظهکار نیز ناکام مانده اند. این تعلل و به تعویق افتادن ها اطمینان سرمایهگذاران در پنجمین اقتصاد جهان، یعنی انگلیس را نیز از بین برده است.
گرچه بوریس جانسون گفته تمام تلاش خود را برای انجام «توافقی در راستای منافع ملی» بکار می بندد اما ترزا می نیز پیش از جانسون همین ادعا را داشت و پارلمان انگلیس سه بار به متن توافق او برای چگونگی خروج از اتحادیه اروپا رأی منفی داد.
برخی از صنایع انگلیس تا حد امکان فعالیت خود را به خاک اروپا منتقل کرده اند.
لئو وارادکار، نخست وزیر ایرلند: «در نبود گزینههای دیگر برای توافق، بدون پشتوانه مرزی ایرلند توافقی در کار نخواهد بود. فقط همه چیز ۱۴ ماه دیگر به تعویق میافتد؛ ۱۴ ماه بلاتکلیفی برای تجارت و مردم دو سوی نقاط مرزی ایرلند و بریتانیا. این وضعیت بههیچوجه برای ما جالب نیست.»
مایک باستین تحلیلگر اقتصادی بریتانیایی میگوید: «خبرهای زیادی میرسد از صاحبان صنایع، و عمدهفروشیهای گوشه و کنار کشور که میگویند اگر بدون توافق با اتحادیه از آن خارج شویم، زنجیرهٔ رساندن محصولشان آسیب میبیند و حتی ممکن است بهکلی فلج شود.»
بسیاری از شرکتهایی که به بازار واحد اروپا وابسته اند، دست کم بخشی از فعالیتهای خود را به خاک اروپا منتقل کردهاند.
فرانک شدیگ، عضو اتاق بازرگانی بریتانیا در آلمان میگوید: «اگر برگزیت بی توافق اتفاق بیافتد، انگلیس خیلی آسیبپذیر میشود. انگلیسی ها ممکن است دچار رکود سختی بشوند و آلمان هم به همان میزان ممکن است گرفتار چنین رکودی بشود.
با وضعیت کنونی بیش از پیش بعید به نظر میرسد که بوریس جانسون بتواند به توافقی برای برگزیت دست پیدا کند که به تأیید پارلمان برسد و احتمال میرود اوضاع بریتانیا همچنان متلاطم باقی بماند.
سرمایهگذاری برای پروازهای لوکس؛ راهحل بریتیش ایرویز برای رقابت در بازار
رقابت در صنعت هوانوردی هم هر سال بیشتر میشود و حضور مستقل در عرصهٔ بینالمللی چالشی جدیتر از پیش به نظر میرسد، چالشی که بریتیش ایرویز با آغوش باز به استقبال آن رفته است.
سال گذشته برای خطوط هوایی بریتانیا سال سختی بود و با وجود آنکه، این هواپیمایی، در خود این کشور در صدر سیاههٔ خطوط هوایی برتر بود اما سهامش از ماه ژانویه ۲۰۱۸ حدود ۴۰ درصد افت داشت و اعتصاب خلبانان باعث لغوِ ۱۷۰۰ پرواز در لندن شد، اما امید میرود با هواپیماهای A-3-50 و سرمایهگذاری تازه اوضاع تا ۲۰۲۰ بهبود پیدا کند. مسئولان این هواپیمایی میگویند با ایرباس جدید A-3-50 تجربهای تازه از سفر خواهید داشت.
دانکن رابرتسون، مدیر توسعه خدمات بریتیش ایرویز: «ما بسیار مفتخریم که میتوانیم در بازار مهم امروز رقابت کنیم. صندلیهای ویژهٔ فرست کلاس ما به همراه سرگرمیهای تازه و کابینهای لوکس و خدمات رستورانی تازه، چیزهایی است که روی آن سرمایهگذاری کردهایم و البته تیم مهمانداران ویژهٔ بریتیش ایرویز هم هست.»
خطوط هوایی انگلیس روی ساخت کابین لوکس و ارائه خدمات ویژه سرمایهگذاری کرده است
به گفته مسئولان این هواپیما گاز کربنیک کمتری تولید میکند، حریم خصوصی بیشتر و تهویهٔ ایدهآلی دارد که در مجموع احساس رفاه بیشتری به مسافر میدهد. اینها بخشی از سرمایهگذاری ۷ میلیارد یوروییِ یکصدمین سالگرد تأسیس این شرکت است.
بریتش ایرویز برای رقابت در بازار، ناگزیر شده شیوهٔ کار و امکانات رفاهی پروازهایش را بهکلی بازنگری کند. نکته مهم استفاده از تمام امکانات موجود است برای جلب اعتماد و وفاداری مشتری که در صنعت هوانوردی امری کلیدی است.
امکانِ تماشای سرگرمی را از زمان سوار شدن تا پیاده شدن، استفاده از هوش مصنوعی در مراحل مختلف سفر و همچنین افزایش ۴۰ درصدی امکان حمل بار در کابین بیشتر کردیم و نیز توسعهٔ حریم خصوصی مسافر از جمله دیگر اهداف این سرمایهگذاری بوده است.
رابرتسون میافزاید: «خود مسافران میدانند که چه نکاتی در پرواز برایشان مهم است. از آنجا که در بازار رقابتی هستیم باید هم خدماتی قابل رقابت عرضه کنیم و هم قیمتمان رقابتی باشد.»
چنین رویکردی میتواند در دومین سدهٔ فعالیتِ هواپیمایی ملی انگلیس جانی تازه به آن بدهد.