کوبا که از سال ۱۹۵۸ تا کنون تحت تحریم های تجاری، اقتصادی و مالی آمریکا قرار داشته، با اتکا بر توانمندی های داخلی توانسته در برابر تحریم های آمریکا ایستادگی کند.
تهران – اقتصادبرتر – ۲۹ آذر ۹۹
به گزارش #اقتصادبرتر، میگل دیاز کانل رئیس جمهوری کوبا روز شنبه خلاقیت و هوش مردم کوبا را برای مقابله با محدودیتهای روزمره تحمیل شده توسط محاصره اقتصادی، تجاری و مالی آمریکا مورد تحسین قرار داد. وی در پیام توئیتری خاطر نشان کرد که ویژگی های کوبایی ها به آنها امکان می دهد محاصره آمریکا را بشکنند و پیش بروند. رئیس جمهوری کوبا به عنوان نمونه برخی از نتایج حاصل از دانشمندان کوبایی در مبارزه با ویروس همه گیر کرونا را ذکر کرد.
وی با اشاره به دستاوردهای دانشمندان کوبایی در برابر کرونا گزارش داد که ۹۰.۳ درصد از بیماران کرونایی در کوبا بهبود یافته اند و هیچ کودک و یا زن باردازی تا کنون از کرونا جان خود را از دست نداده اند. خوزه آنخل پورتال وزیر بهداشت عمومی کوبا در سخنرانی خود در برابر مجمع قدرت ملی مردم در مورد بیش از ۸۰۰ کار تحقیقاتی و نوآوری و پروژه که در کوبا در طول مبارزه با ویروس کرونا انجام شده است، اطلاع رسانی کرد. تحقیقات انجام شده در کوبا شامل بیش از ۳۰ دارو از جمله ضد ویروس ها، تقویت کننده سیستم ایمنی، ضد التهاب ها، واکسن های پیشگیرانه، کیت های تشخیصی و تجهیزات پزشکی است.
تحریم های ظالمانه آمریکا علیه کوبا شامل تحریم تجاری، اقتصادی و مالی است که آمریکا آن را به کوبا تحمیل کردهاست. نخستین تحریم توسط آمریکا در مورد فروش اسلحه به کوبا در سال ۱۹۵۸، در زمان رژیم باتیستا تحمیل شد. در سال ۱۹۶۰ دوباره (تقریباً دو سال پس از سقوط دولت باتیستا توسط انقلاب کوبا) ایالات متحده تحریم خود را علیه صادرات به کوبا اعمال کرد؛ به جز مواد غذایی و دارویی، پس از آنکه کوبا، بدون پرداخت غرامت، پالایشگاههای نفتی کوبا را ملی کرد. در حال حاضر تحریمها علیه کوبا عمدتاً بر پایهٔ شش قانون مبتنی است: «قانون دادوستد با دشمن ۱۹۱۷»، «قانون کمکهای خارجی ۱۹۶۱»، «مقررات کنترل داراییهای کوبا ۱۹۶۳»، «قانون دموکراسی کوبا ۱۹۹۲»، «قانون هلمز-برتون ۱۹۹۶»، و «قانون اصلاح اصلاحات تجاری و صادرات سال ۲۰۰۰».